Sebastian Mernild - ekspert i klimaudfordringer

Sebastian Mernild er en af verdens førende forskere inden for klimaforandringer og global opvarmning og en af hovedforfatterne på IPCCs klimarapport 2018, han har fingeren på pulsen. Kom og bliv klogere på klimaudfordringerne og få svar på dine spørgsmål!

Sebastian Mernild er international anerkendt klimaforsker og er som en af hovedforfatterne på IPCC's klimarapport fra 2018 og sin stilling i Oslo med på de seneste forskningsresultater.

Han blev ph.d. fra Københavns Univer­sitet i klimaforandringer, glaciologi og hydrologi i 2006 og dr.scient. i 2016 for en afhandling om Mittivakkat-gletsjeren i Sydøstgrønland og dens betydning for forståelsen af klima­forandringer. Efter ansættelser ved forskningsinstitutioner i Alaska, Los Alamos og Chile blev han i 2016 blev professor i klima­forandringer og glaciologi i Norge og leder i dag Nansen Centeret i Bergen med 5 afdelinger globalt og flere end 200 forskere under sig.

Sebastian Mernild er desuden Kaptajn af reserven i det danske forsvar og har været udsendt til Kosovo og Afghanistan.

Sebastian modtog i 2018 Rosenkjærprisen for at formidle tung viden på en let tilgængelig måde, og det håber vi også han gør når han besøger Stubhuset.

Forplejning: Der vil være kaffe/te og vand inden oplægget starter. Efter oplægget vil der være en sandwich og en sodavand/øl.