Landsbyrådet gør Rebild Kommune bivenlig

Med projektet ’Naturfællesskab i Landsbyen’ arbejder Landsbyrådets med at bringe kommunens 34 landsbyer sammen i et fælles projekt. Der skal sætte fokus på naturen i landsbyerne og det omkringliggende lokalsamfund, ved at give landsbyerne redskaber til at få både nuværende og ny natur til at blomstre.

’Naturfællesskab i Landsbyen’ tilbyder blandt andet alle landsbyer i Rebild Kommune en blomstereng, hvor der udsås vilde blomster på et areal i landsbyen. Projektet medvirker i Klima Rebild 2019 og støttes af Danmarks Biavlerforbund og Danmarks Naturfredningsforening.

For at skyde projektet godt igang afholdes et arrangement fredag den 5. april kl 16.00 på Gravlev Bytorv.

Biavlerforeningen har iværksat projektet ’Bivenlig Kommune’ hvor en kommune kan udnævnes til bivenlig, hvis der udsås et areal på mindst 1 ha med bivenlige planter. Landsbyrådets ”Naturfællesskab i Landsbyen” har nu så stor tilslutning, at Rebild Kommune officielt er udnævnt som ’Bivenlig Kommune’.

I den anledning vil Landsbyrådets formand, Merete Langeland overrække banneret med ’Bivenlig Kommune’ til borgmester Leon Sebbelin. 

Ved arrangementet kan man møde Karsten Kortbuks, der fortæller om betydningen af lidt vild natur i en ellers velplejet have.

Formanden for Østhimmerlands Biavlerforening vil være vært ved smagsprøver på honning og mjød.

Børn kan sammen med forældrene samle et lille insekthotel, som kan tages med hjem i haven og give forskellige slags humlebier gode ynglesteder.

Landsbyrådet er vært ved en lille forfriskning.