Kom med i folkeskoven og vær med til at plante den nye skov

Kom med til en meningsfuld og sjov dag i skoven. Du kan være med til at plante ny skov i Aars Folkeskov og dermed være med til at modvirke CO2 belastningen i atmosfæren. Når kinderne er røde, og du har plantet træer, så er der mulighed for at få en grillpølse og brød.

I efteråret 2019 gennemførte TV2, Growing Trees Network, Danmarks Naturfredningsforening og Naturstyrelsen et indsamlingsshow med det formål at samle penge ind til nye folkeskove. Folkeskovene skal være med til at opsamle CO2. Skovene kan samtidig levere en masse andet til samfundet, såsom sikring af grundvand, nye levesteder for planter og dyr, friluftsmuligheder og meget mere.

Naturstyrelsen Himmerland, Danmarks Naturfredningsforening og Aars Vand vil den 4. april 2020 kl. 10-13 invitere alle interesserede med en tur ud at plante træer.

Det er en speciel oplevelse at komme tilbage til en skov, man selv har været med til at plante.

For det første er det en rar tanke at vide, at man har været med til at gøre noget for at nedbringe CO2 indholdet i atmosfæren. Ligeså snart træet går i gang med at gro, vil det de næste mange år stå og opsamle CO2, og nogen enkelte af træerne vil fortsætte med det de næste 500 år.

Noget andet, der gør det til en særlig oplevelse, er, når du kommer tilbage for at se, hvordan træerne har groet, og hvordan skoven ser ud. Det giver en fornemmelse af tid og tidløshed. Fornemmelsen af tiden kommer, fordi træernes vækst viser, at tiden er gået, og du selv er blevet ældre, og du får muligheden for at give din indsats videre til dine efterkommere, for træerne vil også stå i skoven, når du selv har fået børn, børnebørn eller oldebørn. Fornemmelsen af tidløshed kommer, fordi skoven skal være her i meget lang tid, gerne i årtusinder måske til evig tid! Hver trægeneration kan vare op til 3-500 år. De egetræer vi planter vil med garanti opleve, om vi formår at løse klimaudfordringen, og egetræernes børnebørn kommer til at opleve en verden, vi næsten ikke kan forestille os.

Aars Folkeskov er en lille del af Aars Skov. Aars skov er på mere end 300 ha, som er skovrejst siden 1990. Så skoven har allerede været i gang med at samle CO2 op de sidste 30 år. Aars Skov er med til at sikre rent drikkevand til Aars by. Derudover giver skoven gode muligheder for friluftsliv. Der er fri teltning i skoven, dvs. du må tage på telttur året rundt i skoven. Skoven gennemskæres af den gamle jernbane til Nibe. Jernbanestrækningen er i dag en asfalteret cykel- og gangsti, som giver en nem og hyggelig måde at komme ud i skoven. Aars Skov har også flere gode parkeringspladser, et fint nyt madpakkehus ude på Svenstrupvej og en hundeskov, hvor de firbenede kan få ”krudtet” rendt af sig.