Klima- og naturfilm for skoler sammen med Klima Rebild

Mindst 500 elever i Rebild Kommune for muligheden for at se en film om klimaforandringer og biologisk mangfoldighed, når Rold Skov Naturfilm Festival og Klima Rebild inviterer de ældste folkeskoleklasser og gymnasieklasser i Kinorevuen i uge 45.

Filmfestivalen har tidligere i det små tilbudt skoleklasser at se film, men denne gang kan den tilbyde op til 10 forestillinger.

  • Film er måske det medie, der kan påvirke vores fornuft og følelser mest, og film er fremragende at bruge i undervisningen. Derfor er vi glade for, at Klima Rebild, Kulturrådet i Rebild og Det danske Filminstitut har bevilget penge til en hel uges filmforestillinger, fortæller Uffe Westerberg fra Dansk Naturfilmforening, der arrangerer festivalen sammen med Kinorevuen.

Den film, eleverne får mulighed for at se, er ”Dronning uden Land”, der er filmet på Svalbard af nordmanden Asgeir Helgestad. Han har gennem en årrække fulgt en isbjørn og hendes unger og filmet både deres kamp for at overleve i et barsk og altid skiftende klima og deres enestående familieliv. Filmen er ikke blot en fantastisk billedfortælling, men også lærerig og rørende.

Svalbard ligger i det nordlige Polarområde, som er særlig hårdt ramt af den globale opvarmning. Klimaforandringerne er et voksende problem for isbjørne, sæler, hvalrosser og andre dyr, der er helt afhængige af, at havet er tilfrosset for at overleve og finde føde. Så hvad gør de, når det nu pludselig kan regne om vinteren, og når havisen skrumper? Det fortæller filmen blandt andet om.

Eleverne får efter hver filmforevisning mulighed for at stille spørgsmål til Asgeir Helgestad via en Skype-forbindelse. På plads i biografen er til gengæld naturvejleder Søren Risborg, der med eksempler fra den lokale natur vil vise, hvordan den globale og lokale opvarmning forandrer naturen lige for næsen af os.

Skolerne og gymnasiet er for længst blevet kontaktet med tilbuddet om at se film, og flere klasser har allerede meldt sig. Der er stadig ledige tider, så hvis de vil vide mere, kan interesserede lærere kontakte Uffe Westerberg på 23 33 50 88 eller uffe.westerberg@icloud.com

For de mindre børn (og deres forældre og/eller bedsteforældre) viser Kinorevuen filmen ”Den største, lille gård”, der også har natur og klima som tema. Den er på programmet søndag den 8. november.

Selve naturfilmfestivalen løber af stablen lørdag den 7. november, hvor der er film hele dagen og mulighed for at møde nogle af filmmagerne.