Debatmøde med Katherine Richardson

Rebild Kommune har i syv år arrangeret årlige klimauger med hovedfokus på, hvordan befolkningen selv kan handle bæredygtigt til gavn for klimaet. Et næsten enigt folketing har i 2020 besluttet at reducere CO2-udledningen med 70 procent inden 2030. Derfor er det oplagt nu at invitere centrale beslutningstagere og eksperter til en drøftelse af, hvordan vi når dette ambitiøse, nationale mål ved et offentligt møde på Støvring Gymnasium.Vi har bedt leder af Københavns Universitets Sustainability Science Centre, Katherine Richardson, om at lægge ud med et oplæg, der ligger i forlængelse af hendes nye bog: ”Hvordan skaber vi bæredygtig udvikling for alle” og af Klimarådets aktuelle anbefalinger: ”Kendte veje og nye spor til 70 procents reduktion. ”

Efter oplægget følger et måltid ”Klima-Glad Mad”, inden selve debatten med deltagelse af centrale Folketingspolitikere og Nordjyske borgmestre samt repræsentanter fra regeringens Klimapartnerskaber og eksperter fra Universiteterne.

Vi håber på en paneldebat, der stiller skarpt på, hvordan vi – regionalt og nationalt - når målet, netop dagen før Folketinget åbner for en samling, der vil blive præget af klima.