Åbning af Klima Rebild 2020

Kom og vær med til at åbne Klima Rebild 2020 med et brag på Støvring Bytorv og Bavnebakkeskolen lørdag d. 21. marts kl. 10:00-15:00. Der er masser af spændende aktiviteter for hele familien!

Følgende foregår på Bavnebakkeskolen, Støvring:

Kl. 10:00: Åbning af Klima Rebild 2020 v/ borgmester Leon Sebbelin.

Kl. 10:15: Præsentation af projektet Naturfællesskaber i Landsbyen  v/ Landsbyrådet.

Kl. 10:30: Præsentation af det første forsøg med delebil fra ByensBil i en landsby i Rebild Kommune v/ Arne Vestergaard Andersen (ByensBil).

Kl. 11:00-12:30: Paneldebat. Hvordan man kan gøre transport på landet lettere på en miljøvenlig måde?  

Kl. 12:30: Oplæg om “Det vilde Liv” v/Karsten Kortbuks, Klimasang samt Spillemændene fra Rebild.

Kl. 12:30: Verdensmålsbingo v/ Karsten Kortbuks (også for børn).

Kl. 10:00-13:00: Diverse workshops og stande.

Lav dit eget naturparadis hjemme i haven: Hvordan laver jeg en blomstereng og giver naturen mere plads i min have med insekthoteller, kvasbunker og døde træer, der giver liv. Børn har også mulighed for at lave insekthoteller og prikle planter (Bæredygtig Læring).

Blomsterfrø og andelsbi: Her er der mulighed for, at du kan bytte frø og stauder eller købe økologiske frø i portioner tilpasset dit behov. Du kan også købe en andel i et bistade samt smage på honning og mjød (PØ, Frøbytteforeningen, Andelsbi, Fantastiske Frø og Bleschu).

Børnenes byttemarked: Har dine børn legetøj i skabe eller skuffer, som de ikke bruger mere, men som andre kan få glæde af, så er der chance for at bytte det til noget andet legetøj på børnenes byttemarked.

Øvrige stande: Rebildcentrets Gårdbutik, Mou Hotel, Krastrupsøgaard, Støvring Gymnasium, Østklyngen, Landsbyrådet og Bavnebakkeskolen.

Foregår på Støvring Bytorv:

Kl. 10:00-15:00: Nordjyllands største elbildag. 

Vi vover den påstand, at du på dagen vil kunne se alle de typer af elbiler, der kan købes på det danske marked plus et par som første kommer til salg i løbet af året. Kom og få en snak, om hvad der er godt og dårligt ved en elbil, og få dig en prøvetur i udvalgte modeller. Der vil både være private, som viser deres elbiler frem samt forhandlere, som viser de nyeste modeller.