Klima Rebild 2024
Hele efteråret og en stor del af vinteren har været præget af en imponerende fællesindsats fra en bred vifte af aktører, herunder frivillige, foreninger, organisationer, virksomheder, samt kommune. Sammen har vi arbejdet intenst på at sammensætte et spændende og mangfoldigt program for Klimaugerne, som finder sted i uge 11 og 12, samt for hele året 2024.
Dette år er ganske særligt, da det markerer 10-års jubilæet for Klima Rebilds begyndelse. Det er en milepæl, der understreger vores vedvarende engagement og dedikation til at tackle klimaudfordringerne og fremme bæredygtige initiativer i vores lokalsamfund.
Jubilæumsprogrammet omfatter en bred vifte af arrangementer, workshops, foredrag, og aktiviteter, der alle sigter mod at inspirere, oplyse og mobilisere vores fællesskab til handling.
Download program
Her kan du downloade Klima Rebilds jubilæums program for 2024.
Når nye klimaaktiviteter og - tiltag opstår i løbet af året, bliver de tilføjet i listen nedenfor.
Skolernes klimakonkurrence
Alle skoleklasser og -hold inviteres til at deltage i en konkurrence om den bedste klimaskulptur 2024. Læs mere her.
Sker i Klimaugerne (uge 11 og 12)
-
I 2024 er det 10 år siden Klima Rebild udbød de første klimaarrangementer, som sidenhen er blevet til de årlige Klimauger. Jubilæet fejer vi d. 9. marts på Rebildcentret, med en bred vifte af aktiviteter og foredrag. Kom og vær med!
Program
Kl. 10-11:
Oplev skolernes klimaskulpturer i Thingbæk Kalkminer
Kl. 11-11.30:Jubilæumstale v/ borgmester Jesper Greth
Overrækkelse af Klima Rebilds anerkendelse ’Moder Jord’ v/ borgmester Jesper Greth
Præmiering af bedste klimaskulptur (konkurrence for skoleklasser i Rebild Kommune) v/inviterede politikere
Kl. 11.30-13.30:
Workshops, gåtur og madKom med til en kreativ workshop, hvor børn og voksne kan lave kunstværker ud af genbrugstræ i alle former og faconer v/ Ib Hansen, Gregers Krabbe Friskole
Kig forbi til en inspirerende og bæredygtig oplevelse, hvor du kan udforske kunsten at skabe smukke og funktionelle genstande af genbrugs- og overskudsmaterialer v/ Lise BobachKom med på en 92 m lang klimahistorie i Thingbæk Kalkminer (husk varmt tøj, da der er koldt i minerne) v/ naturvejleder Søren Risborg
Der serveres mad, lavet på bål og bålkomfurer fra lokale skolehaver. Der sammensættes en ret af kød fra gården og grønt fra egen grøntsagsproduktion. Grøntsagerne er dyrket sprøjtefrit og uden brug af kunstgødning v/ gårdbutikken Løvegården. Drikkevarer kan købes i Rebildcentret.Kl. 13.30-14.30: Foredrag med Signe Wenneberg (gratis, billet nødvendig)
Journalist og hverdagsaktivist Signe Wenneberg, vil muntert og handlingsanvisende tale om den rebelske have, der er bæredygtig, tilgodeser biodiversitet og hvor der er genanvendelse og en selvforsyning til husbehov. Vi skal i haven, men vi skal også tale om huse. For Signe Wenneberg er kendt for sit store engagement i bæredygtigt byggeri og renovering - og imod unødvendige nedrivninger af bygningskulturarv. Noget hun deler holdninger til på sin Instagram-kanal, og hvor hun ofte bruger sit motto: Ingen kan gøre alt - men alle kan gøre noget! Der vil være rigeligt tid til dialog og spørgsmål efter foredraget.
Sted: Rebildcentret, Røde Møllevej 4, 9532 Skørping
Dato: Lørdag 9. marts kl. 10-14.30
Billet: Gratis. Billet er kun nødvendig til Signe Wenneberg her.
Arrangør: Rebildcentret og Klima Rebild -
I stil med damerne i filmen ”Calendar Girls ”har Bedsteforældrenes Klimaaktion lavet en nøgenkalender, der skal råbe politikerne op og sætte klimaet på dagsordenen. Lokalmedlem fra Bedsteforældrenes Klimaaktion Bitt Juul Jensen fortæller om tilblivelsen af kalenderen d. 11. marts kl. 15-15:45 (gratis, bare mød op).
I Bedsteforældrenes Klimaaktion er formålet at påvirke politikerne og få deres medborgere til at tænke på klimaet og handle anderledes. Deres nøgenkalender har i den grad har trukket overskrifter. I 2023 fik den kolossal synlighed i såvel de trykte medier som på landsdækkende tv, og den har været udstillet flere steder.
Fra den 11. marts til 24. marts (i Klimaugerne) er billederne udstillet på Skørping Bibliotek. Fra den 15. april til den 28. april kan de ses på Støvring Bibliotek.Sted: Skørping Bibliotek, 9520 Skørping
Dato: 11.-24. marts
Billet: Gratis. Ingen tilmelding.
Arrangør: Rebild Bibliotekerne -
Tag med på besøg hos Rockwool ved Vebbestrup og bliv klogere på, hvordan virksomheden forholder sig til klimaspørgsmål. Er der balance mellem fabrikkens store energiforbrug, produkternes energibesparende egenskaber og planerne om at udnytte mere overskudsvarme til fjernvarme? Se fabrikken og få en god snak.
Sted: Rockwoolvej 2, 9500 Hobro
Dato: tirsdag 12. marts kl. 15 – 18
Billet: Gratis. Tilmelding senest 10. marts til anette@rebildcentret.dk
Arrangør: Klima Rebild
-
Alle er velkomne til denne læsekreds, hvor vi i fællesskab læser uddrag fra udvalgte skønlitterære tekster under temaet: økologisk læsefærdighed (løst oversat fra det engelske begreb eco-literacy). Hvor læsefærdighed normalt handler om evnen til at kunne læse en tekst, er økologisk læsefærdighed evnen til at kunne læse naturen og dens systemer.
Efter en kort introduktion til begrebet, vil vi læse eksempler på tekster, og tale om, hvordan disse hver især forholder sig til naturen, og i hvilken grad de forsøger at skildre naturen i naturens egen ret.
Læsekredsen faciliteres af Ida Zidore, uddannet forfatter og journalist.
Sted: Fraktal Ventesal for Kunst og Poesi, Skørping Station, Sverriggaardsvej 3, 9520 Skørping
Dato: tirsdag 12. marts kl. 17-19
Billet: Gratis. Tilmelding til fraktalventesal@gmail.com
Arrangør: Fraktal Ventesal
-
Hvis Danmark skal nå sit mål om at nedsætte sin udledning af drivhusgasser med 70 procent inden 2030, skal landbruget stærkt med på banen så snart som muligt.
Landbruget er en væsentlig bidragsyder til Danmarks udledning af drivhusgasser. Hvis vi skal nå det nationale mål om at nedsætte udledningerne med 70 procent i forhold til 1990 inden 2030 og opnå klimaneutralitet senest i 2050, er det derfor indlysende, at landbruget skal stærkt med på banen snarest muligt.
Er en CO2-afgift på fødevareproduktionen den rigtige løsning? Er der andre muligheder, eksempelvis tekniske løsninger? Eller er vi nødsaget til at tage hele værktøjskassen i brug for at nå vores nationale mål?
I forbindelse med Klima Rebild tager Danmarks Naturfredningsforening Rebild emnet op til debat. Det sker på et møde 13. marts i Rebildcentret med indlæg fra professor i miljøøkonomi og miljøøkonomisk vismand i Det Økonomiske Råd Lars Gårn Hansen fra Institut for Miljø og Fødevareressourcer ved Københavns Universitet, institutleder og professor i landbrug og klimaændringer Jørgen E. Olesen fra Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet samt gårdejer Torben Sønderby fra Arla Innovationsgården Klink i Grønbjerg.
Efter præsentationerne bliver der lagt op til debat, hvor indlederne samt repræsentanter fra landbrugets organisationer og Danmarks Naturfredningsforening også deltager med deres viden og holdninger. Chefredaktør for TV2 Nord, Ingrid Buch styrer debatten, som også inddrager spørgsmål og holdninger fra publikum.
Efter de faglige indlæg og inden debatten er der gratis mad.
Sted: Rebildcentret, Røde Møllevej 4, 9520 Skørping
Dato: onsdag 13. marts kl. 17 – 20.30
Billet: Gratis. Tilmelding nødvendig her.
Arrangør: DN Rebild
-
Unikt forfatterskab, der forener eventyr og hverdag, kunst og klima. Hendes velanmeldte roman ”Rosarium” (forlag Gutkind) udkom i foråret 2021 til stor opmærksomhed. Den er solgt til flere lande, og blev desuden nomineret til DR romanpris 2022. Charlotte Weitze fortæller bl.a. om, hvorfor opmærksomheden på planter er vigtig, hvis vi vil redde planeten og lægger op til debat om, hvorvidt litteraturen kan være med til at ændre verden. Siden 2019 har Charlotte Weitze sammen med sin mand, Jacob Antvorskov, arbejdet målrettet på at reducere familiens CO2-udledning med grønne investeringer, vaneændringer og nytænkninger.
Støttet af Statens Kunstfond
Praktisk. Man kan købe øl eller vin i Fredagscaféen/Rotunden før foredraget og i pausen.
Sted: KulturStationen, 100 Salen, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping
Dato: fredag 15. marts kl. 19-21
Billet: 25 kr. Billet købes her eller på biblioteket
Arrangør: Rebild Bibliotekerne
-
Cyanotopi er en tidlig og primitiv form for fotografi, hvor man med få kemikalier og sollys kan skabe bemærkelsesværdige blå billeder - blåtryk.
Til denne workshop vil du lære den basale teknik i cyanotopi-processen. Vi skal også på skovtur!
Med inspiration i udstillingen Biotopia skaber vi i et fiktivt opslagsværk om økosystemet med små cyanotopi-vignetter af materiale indsamlet i skoven.
Du får dine egne cyanotopier med hjem.
Workshoppen er en del af programmet i Klimaugerne og tager afsæt i begrebet eco-literacy (økologisk læsefærdighed) som forudsætning for at leve mere bæredygtigt.
Workshoppen faciliteres af Mette Lucca Jensen (fotograf og kurator i Fraktal)
Sted: Fraktal Ventesal for Kunst og Poesi, Skørping Station, Sverriggaardsvej 3, 9520 Skørping
Dato: Lørdag 16. marts kl. 10-14
Billet: Gratis. Alle voksne er meget velkomne, og det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage. Men da der er begrænset plads, er tilmelding nødvendig. Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til fraktalventesal@gmail.com
Arrangør: Fraktal Ventesal for Kunst og Poesi -
Skralde stomp med Tante Andante for hele familien.
Kan man bruge skraldespande og olietønder til noget sjovt? Det finder vi ud af lørdag d 16. Marts, hvor Tante Adante og bandet besøger kulturstationen i Skørping.
Klokken 10.00 er der Stomp workshop for børn på 5+ år.
Det er sammenspil, fællesskab, livsglæde, rytmer, sange, rap og bevægelse.
Kl. 11.00 åbner dørene igen for alle der har lyst til at opleve Tante Adante og band fyre op for den skøreste koncert og mon ikke også deltagerne fra workshoppen giver et lille nummer.
Sted: Skørping Kulturstation
Dato: Lørdag 16. marts kl.10
Billet: Gratis. Ingen tilmelding
Arrangør: Foreningen Rødderne
-
Kunstelever har i samarbejde med skraldekunstner René Gundel arbejdet med skraldekunst for at sætte fokus på vores forbrug og især de store mængder af skrald, som vi hvert år smider væk. Projektet skal sætte vores uhyggelige skraldemængde til debat blandt skolens elever, deres voksne og det omkringliggende samfund. Projektet resulteret i en udstilling, der sætter fokus på de store mængder skrald danskerne hver dag skiller sig af med.
Sted: Østhimmerlands Ungdomsskole, Skolevej 10, 9574 Bælum
Dato: Mandag 18. marts kl. 19.30-20.30
Billet: Gratis. Ingen tilmelding.
Arrangør: Østhimmerlands Ungdomsskole -
I vores del af verden, har vi en opfattelse af, at vi som individer eller små fællesskaber ikke kan gøre den store forskel i omstillingen af samfundet. Men sandheden er, at alle store forandringer er startet hos meget få individer. "Vi har hele verden i os selv" sagde filosoffen Jean Paul Sartre. Men har det evidens i forskningen? Og hvad kan man gøre i fællesskab med andre?
Maria Toft har forsket i miljøadfærd og fællesskabets potentiale i den grønne omstilling. På debataftenen vil hun dele sine indsigter fra sin forskning og lægge op til konstruktiv debat. Hun vil herudover forsøge at svare på de mere eksistensfilosofiske spørgsmål om, hvorfor det er så svært at ændre adfærd. Afslutningsvis taler vi om, hvordan vi sammen kan skabe en ny bevidsthed om 'det gode liv med simple midler og rige mål' og brede det ud i samfundet.Sted: Himmerlandsstuen på Kulturstationen, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping
Dato: Tirsdag 19. marts kl. 19-21
Billet: Gratis. Ingen tilmelding.
Arrangør: Bedsteforældrenes Klimaaktion
-
Borgernes rolle i den grønne omstilling. Kom til LEGO workshop!
Hvordan mener du, vi skal håndtere den grønne omstilling og skabe et mere bæredygtigt samfund? Hvad skal der gøres for at håndtere klimaudfordringerne? Hvor er det vigtigst at sætte ind nu? Og hvad kan vente? Hvad er kommunens rolle? og hvad er op til borgerne selv?
Dette er spørgsmål, vi sammen forsøger at besvare med en engagerende workshop, der ved hjælp af LEGO klodser giver deltagerne et overblik over de handlemuligheder, der er i Rebild i den grønne omstilling.Sted: Kulturstationen, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping, Lokale: Verandaen
Dato: onsdag 20. marts kl. 17-20
Billet: Tilmelding ikke nødvendig, men værdsat på: sara@plan.aau.dk
Arrangør: Sara Aaen og Pia Bøgelund, Det Danske Center for Miljøvurdering, AAU
-
Hjælp os med at nedbringe CO2-udledningen! Ved at reparere frem for at købe nyt nedbringer du forbruget af nye produkter og mindsker udledningen ved produktion, transport og bortskaffelse, til gavn for det fremtidige liv på Jorden. Tag din defekte genstand med til repair cafe, og lad den få nyt liv! Vi hjælper med alle mulige reparationer af tøj, el udstyr, legetøj osv.
Sted: Buderupholmsvej 57, 9520 Skørping (aktivitetslokale på Skørping Ældrecenter)
Dato: onsdag 20. marts kl. 16-20
Billet: Gratis. Ingen billet.
Arrangør: Repair Cafe Skørping
-
Katherine Richardson er medlem af Klimarådet og professor ved Københavns Universitet. I 2020 udgav hun bogen ”Hvordan skaber vi en bæredygtig udvikling for alle?”, hvor hun argumenterer for, at vi er kommet så langt væk fra naturen, at vi ikke med det blotte øje kan se konsekvenserne af vores forbrug af Jordens ressourcer.
I løbet af foredraget kommer hun også ind på , hvordan vi sammen kan finde vej til en mere bæredygtig udvikling.
Efter en kort kaffepause er der mulighed for spørgsmål til Katherine Richardson.
Der er gratis parkering, toiletfaciliteter og kaffe i pausen.
Sted: Støvring Gymnasium, Mastrupvej 77, 9530 Støvring
Dato: torsdag 21. marts kl. 18-20
Billet: Gratis. Ingen tilmelding.
Arrangør: Støvring Gymnasium
-
Synes du verden er et koldt sted? Synes du samtidskunsten er mærkelig? Så kom og vær med, når Fraktal inviterer til en hyggelig studiekreds i Biotopia! Her er ingen følelser for tunge og ingen spørgsmål for dumme. Sammen vil vi opleve de udstillede værker, og gennem samtale og små øvelser, forsøge at trænge ind i kunstnernes praksis og samtidskunsten generelt.
Studiekredsen faciliteres af Mette Lucca Jensen, kurator i Fraktal.
Sted: Fraktal Ventesal for Kunst og Poesi, Sverriggaardsvej 3, 9520 Skørping
Dato: torsdag 21. marts kl. 19-21
Billet: Gratis. Tilmelding til fraktalventesal@gmail.com
Arrangør: Fraktal Ventesal -
Kunstnere fra hele landet har skabt skulpturer, der forholder sig til temaet KLIMA, og indleveret dem til bedømmelse i Rebildcentret. Ved ferniseringen kan du se nærmere på de værker, som censorerne har udvalgt, og få dig en snak med kunstnerne bag.
Sted: Rebildcentret, Røde Møllevej 4, 9520 Skørping
Dato: 23. marts kl. 14:00
Billet: Gratis. Ingen tilmelding.
Arrangør: Rebildcentret
-
Utopierne vil blomstre, når mennesker tør drømme.
Hvordan ser din drøm for fremtiden ud? Kom til kreativ workshop, hvor vi skal lave drømmeskilte. Vi finder inspiration i udstillingen Biotopia, i naturen og slipper fantasien løs.
Drømmeneskiltene laves på akvarelpapir og illustreres af børnene med frisklavet akvarelmaling lavet af ting samlet i Rold Skovs natur.
Alle aldre er meget velkomne, og det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage.
Fraktal - Ventesal for kunst og poesi serverer kaffe, te, saftevand og småkager. Tag selv mad med til frokost.
Varighed: 4 timer inkl. gåtur i skoven og frokostpause.
Sted: Fraktal Ventesal for Kunst og Poesi, Skørping Station, Sverriggaardsvej 3, 9520 Skørping
Dato: lørdag 23. marts kl. 10-14
Billet: Gratis. Tilmelding er nødvendig, da der er begrænset plads. Tilmelding til: fraktalventesal@gmail.com. Tilmeldingen er gældende, når du har modtaget en bekræftelse.
Arrangør: Fraktal Ventesal for Kunst og Poesi -
Nyt er yt – kom og byt ved det store Byttemarked - til gavn for klimaet
Så er det igen tid til at gennemrode klædeskab og loftrum for ting, der ikke længere er brug for. For din genbo eller en vildt fremmed står måske og savner lige netop den kjole eller den lampe, som du er blevet træt af. Det store byttemarked i Skørping er blevet en fast tradition under de årlige Klima Rebild-kampagner og i år bliver dørene til bytte-paradiset i Kulturstationens store sal slået op søndag den 24. marts kl. 10.
Byttemarkedet er en hyggelig, social, miljøvenlig og gratis begivenhed – det er der mange, der allerede har opdaget. Man medbringer det, man vil forære væk. Ved indgangen forklarer frivillige, hvordan bytteriet foregår, og viser hvor det medbragte tøj, bøger, sko, elektronik osv. skal placeres. Derefter kan man gå på skattejagt i de andre gæsters aflagte ting og tage det med hjem, som man kan få glæde af. I år er der særligt fokus på børnefamilierne.Ved siden af børnehjørnet, hvor børn bytter legetøj indretter Foreningen ”Rødderne” et krea-område, hvor de hjælper børnefamilierne med at sy bamser af stof fra Byttemarkedet. Den musikalske underholdning bliver også børnevenlig og leveres i år af ”Musikbanditterne”.
Det er vigtigt for arrangørerne, at dagen er hyggelig og sjov, men det centrale er at sætte fokus på konsekvenserne af danskernes store forbrug og at fremme genbrugstanken til gavn for klimaet.
I salen vil der være en lille cafe, hvor bytte-gæsterne kan købe kaffe, the, øl, sodavand kager og ostemadder. Cafeen er det eneste sted, hvor pungen skal op af lommen
Sted: Kulturstationen, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping
Dato: søndag 24. marts kl. 10 til 15
Billet: Gratis. Ingen tilmelding.
Arrangør: Skørping Borgerforening, Bedsteforældrenes Klimaaktion, Foreningen Rødderne, Kulturstationen og DN Rebild.
Sker i resten af 2024
-
Vi sparer klimaet for CO2, når vi mødes og upcycler Rebild Kommunes driftsenheds kasserede arbejdstøj til indkøbsnet. Indkøbsnettene bruger vi som gaver til foredragsholder mv. som har givet indhold til Klima Rebild. Tag gerne symaskine med. Alle kan deltage.
Sted: Sortebakkeskolen, Løgstørvej 161, 9610 Nørager
Dato: torsdag 15. februar kl. 14-19
Billet: Gratis. Tilmelding til klima@rebild.dk senest 12. februar.
Arrangør: Upcyclerne i Klima Rebild -
Lyt og se med, når kunsthistoriker Trine Ross (DR Kunstquiz) og billedkunstner Søren Lyngbye udvælger værker til udstillingen KLIMAKUNST 2024 - skulptur.
Rebildcentret har inviteret kunstnere i hele landet til at skabe og indlevere skulpturer, der forholder sig til temaet KLIMA. Denne lørdag gennemgår Trine Ross og Søren Lyngbye samtlige værker uden at kende til kunstnernes identitet. I en dialog om kunstnerisk kvalitet og værkernes forhold til temaet udvælger censorerne de værker, som skal med på udstillingen. Fra tilskuerpladserne kan du overvære hele eller dele af censureringen.
Sted: Rebildcentret, Røde Møllevej 4, 9520 Skørping
Dato: Lørdag 2. marts kl. 10-16
Billet: Gratis. Billet bestilles her.
Arrangør: Rebildcentret -
Naturstyrelsen Himmerland inviterer til orientering om ny statsskov i Nordre Purker, og skovrejsningsområde i Hanehøj Skov, hvor Skørping indvinder drikkevand.
Nordre Purker er i 2023 erhvervet som bynær offentlig skov, i tilknytning til den østlige del af Skørping ved Nordre Skovvej. Naturstyrelsen vil give et indblik i den kommende forvaltning af området. Derudover vil der blive drøftet hvordan skovområdet kan benyttes og inddrages i lokalsamfundets behov og ønsker.
Efter besøget i Nordre Purker fortsætter turen til Hanehøj Skov. Hanehøj Skov er et samarbejde om grundvandsikring med Skørping Vand, og dækker et potentielt projektområde på ca. 250 ha. I projektområdet er der aktuelt erhvervet 30 ha agerjord, hvor der i de kommende år skal etableres skov.
Turen er ca. 2,6 km, og er ikke egnet for gangbesværede.
Sted: Mødested ved de offentlige parkeringspladser ved Nordre Skovvej, 9520 Skørping
Dato: Torsdag d. 4. april kl. 15:00 - 18:00
Billet: Gratis. Ingen tilmelding.
Arrangør: Naturstyrelsen Himmerland -
Naturen som klima-venlig underholdning for hele familien. Søndag den 7. april inviteres hele familien en tur i den dejlige Sønderskov ved Bælum.
kl. 10.00 bydes i velkommen ved naturlegepladsen. Bagefter skal vi gå på opdagelse, lege, være kreative og undersøge skoven sammen med naturvejlederen, Natur-Mette.
Derudover er der plads til leg på legepladsen, bålhygge med varme drikke, natur-krea mm.
Medbring madpakke, praktisk tøj, samt krus til varm kaffe, the, kakao.Sted: Naturlegepladsen i Bælum Sønderskov, Østre Skovvej 16, 9574 Bælum
Dato: Søndag 7. april kl. 10-13
Billet: Gratis. Ingen tilmelding.
Arrangør: Foreningen Rødderne
-
Har du lyst til at gøre en forskel? Så kan du deltage i den årlige forårsrengøring i Skørping og omegn. Invitér familie, venner, kolleger eller andre, som vil være med i kampen mod affald. Når du møder op, får du udleveret de nødvendige materialer.
Sted: Foran Menu, 9520 Skørping
Dato: Søndag 14. april kl. 10-13
Billet: Gratis. Ikke nødvendig.
Arrangør: DN Rebild -
Magda Bazuin forklarer, hvordan en skovhave bl.a. kan være med til at nedbringe CO2, minimere brug af emballage samt giver masse af gode tips til en bæredygtig have fyldt med grønsager og andre spiselige planter. Foredraget er del af Klima Rebild og UGE 17 (hvor der er fokus på FN´s Verdensmål). I forbindelse med rundvisningen vil der blive budt på smagsprøver fra skovhaven.
Foredraget bliver fulgt op med en rundvisning i skovhaven; Himmerlands Urte- og Sansehave, Hæsumvej 74, 9530 Støvring. d. 31. maj 2024 klokken 16.30.
Sted: Støvring Bibliotek, Grangårdsvej 13a, 9530 Støvring
Dato: Onsdag 24. april kl. 19-20.45
Billet: Gratis. Billet bookes her, eller købes på biblioteket
Arrangør: Rebild Bibliotekerne
-
Gå med i skovhaven. En skovhave handler mere om indretning af haven end om størrelse. Så selv på et forholdsvis lille areal er det muligt at etablere din helt egen skovhave. Magda Bazuin viser rundt i skovhaven. I forbindelse med rundvisningen vil der blive budt på smagsprøver fra skovhaven.
Rundvisningen er led i Klima Rebild og foregår i et samarbejde med Rebild Bibliotekerne, Birgit Melgaard, Tina Kjær Bach, Søren Grauengaard, Mette-Marie Sommer, Jørn Fristrup og Magda Bazuin.Sted: Himmerlands Urte- og Sansehave, Hæsumvej 74, 9530 Støvring
Dato: fredag 31. maj kl. 16.30
Billet: Gratis. Billet bestilles her eller afhentes på biblioteket.
Arrangør: Rebild Bibliotekerne
-
Kig forbi når Nordværk besøger Skørping og Støvring og står klar til at besvare dine spørgsmål om affald og sortering. Hør om sorteringen af mad- og tekstilaffald samt overgangen til Nordværk, der fra 1. januar 2024 står for affaldshåndteringen i Rebild Kommune.
Sted/dato: Torvet ved Jyllandsgade 5C, 9520 Skørping, torsdag den 6.juni kl. 14-17.
Sted/dato: Støvring Bytorv, 9530 Støvring, fredag den 7. juni kl. 14-17.
Billet: Gratis. Ingen billet.
Arrangør: Nordværk -
Vi ønsker at formidle mere viden om fordelene ved bæredygtigt byggeri, og gøre denne viden tilgængelig for flere i Rebild Kommune. Du får informationer om mange forskellige bæredygtige materialer og løsninger, som du med god samvittighed kan bruge. Samtidig lægger vi op til en diskussion om bæredygtige bo-former som f.eks. tiny-huse. Der er workshop med halm og ler, fortidens byggematerialer som måske bliver fremtidens og vi viser bæredygtige huse af halm og træ frem.
Sted: Hjertet i Skovhaven, Himmerlandsbyen, 9520 Aarestrup
Dato: lørdag 27. juli kl. 9 til 14
Billet: Gratis. Ingen tilmelding.
Arrangør: Andelsforeningen Himmerlandsbyen -
I repair cafeen står frivillige klar til at hjælpe med at reparere og give nyt liv til defekte genstande. Ved at reparere frem for at købe nyt nedbringer vi forbruget af nye produkter og mindsker udledningen ved produktion, transport og bortskaffelse, til gavn for det fremtidige liv på Jorden.
Sted: Buderupholmsvej 57, 9520 Skørping (Skørping Ældrecenters aktivitetslokale)Tid: Kl. 16-20 den 20-3, 18-4, 15-5, 20-6, 21-8, 19-9, 16-10, 21-11, 18-12.